Nøddebrød
Nøddebrød minder mest af alt om det, vi kender som rugbrød. Brødet indeholder mere fedt end de fleste rugbrød. Det skyldes det store indhold af frø og kerner. De fleste olieholdige frø, fx solsikkefrø og hørfrø, passerer dog uændret igennem fordøjelsessystemet og optages ikke som energi.
1 brød
Ingredients
150 g | Græskarkerner |
100 g | Hørfrø |
1 dl | Rapsolie |
2 tsk. | Salt |
130 g | Sesamfrø |
100 g | Solsikkefrø |
150 g | Valnødder |
5 stk. | Æg |
Directions
- Tænd ovnen på 160 grader.
- Hak valnødderne til mel i en foodprocessor eller minihakker.
- Bland valnødderne sammen med resten af kernerne.
- Pisk æggene.
- Bland olien i æggene.
- Tilsæt nu kerneblandingen blandingen med æg og olie og bland det godt sammen.
- Hæld blandingen i en slip-let brødform eller beklæd en almindelig brødform med bagepapir og hæld dejen i.
- Bag brødet midt i ovnen ved 160 grader i ca. 65 min.
- Lad brødet afkøle i formen.