Rustikt gård brød

Et rustikt gårdbrød er mættende og delikat med en sødme, som kommer fra grøntsager og sirup.

Ingredients

2 spsk. Ahornsirup - ren
30 g FiberHUSK
500 g Fuldkornsspeltmel
100 g Græskarkerner
1 stk. Gulerødder

(revet)

30 g Gær
100 g Havregryn
1 stk. Kartoffel

(3 små)

3 tsk. Salt

(Groft)

50 g Solsikkefrø
5 dl Vand

(Lunkent)

Directions

  1. Vand, gær, salt og sirup blandes i en stor skål.
  2. Gulerod og kartoffel rives og blandes i gærblandingen.
  3. Tilsæt kerner, fiberHUSK® og havregryn.
  4. Herefter tilsættes 500 g fuldkornsspeltmel mens der røres grundigt i dejen, til dejen er jævn.
  5. Lad dejen stå i en skål til hævning i en time.
  6. Form dejen til 20 boller, 2 flutes eller 1 brød.
  7. Lad den formede dej efterhæve yderligere 30 min. under et viskestykke.
  8. Bag brød eller boller ved 200 grader i 25 min.