Ovnbagte grøntsager med sesamfrø

Bagte grøntsager egner sig godt til rødt kød og er en dejlig efterårsspise fordi der her er
anvendt sæsonens rodfrugter. Har en kraftig smag af ingefær, men dette kan udelades eller
justeres ned i mængde, hvis man ikke bryder sig om smagen.
4 personer

Ingredients

20 stk. Basilikum

(Hele blade)

200 g Gulerødder
1 stk. Ingefær

(Ca 10cm)

400 g Kartofler
200 g Knoldselleri
4 spsk. Olivenolie
200 g Pastinak
1 dl Sesamfrø

Directions

  1. Skræl og rens alle grøntsagerne.
  2. Skær gulerødder og pastinak over på langs, skær dem derefter i lange smalle stykker og del dem til sidst i stykker på ca. 4 cm.
  3. Skær ingefær i små tern på 1/2 x 1/2 cm eller riv på et rivejern.
  4. Skær knoldselleri i tern på 1 x 1 cm.
  5. Skær kartoflerne i tern på 2 x 2 cm.
  6. Kom olien og ingefær i en stor frysepose og hæld alle grøntsagerne ned i. Vend det hele godt rundt så olien fordeler sig jævnt om alle grøntsagerne.
  7. Læg alle grøntsagerne i et ovnfast fad.
  8. Bag dem i forvarmet ovn på 200 grader i ca. 30 min.
  9. Rist sesamfrøene på en tør pande til de er gyldne.
  10. Bland til sidst sesamfrøene i de ovnbagte grøntsager og pynt med friske basilikumblade