Jyttes Rugbrød

Ingredients

1 dl FiberHUSK
50 g Gær
4 dl Hirseflager
1 tsk. Johannesbrødkernemel

(carob)

Kulør
600 g Mel (glutenfri)
2 spsk. Olie
2 dl Ris

(kogte)

2 tsk. Salt
1 dl Sesamfrø
3 tsk. Sukker
8 dl Vand

(varmt)

Directions

  1. Ris, fiberhusk, hirseflager, sesamfrø, sukker, salt, johannesbrødkernemel, kulør, olie og vand røres godt sammen og står lidt.
  2. Herefter opløses gæren i lidt vand og røres i.
  3. Dernæst kommes melet i, og det hele røres godt sammen.
  4. Dejen hældes i to smurte forme på 2 liter.
  5. Dejen trykkes godt ned i formen.
  6. Hæver i 20 minutter.
  7. Ridses let og pensles med vand.
  8. Bages ca. 60 minutter ved 190 grader C.
  9. Når brødene er kommet ud af ovnen pensles de igen med vand og dækkes til med et fugtigt klæde og står i 15 minutter.
  10. Vendes ud af formene på en rist. Det fugtige klæde lægges over igen.
  11. Når brødene er kolde, lægges de i plastikposer og står i køleskabet til næste dag.
  12. Skæres i skiver og fryses ned.