Jyttes Rugbrød
Ingredients
1 dl | FiberHUSK |
50 g | Gær |
4 dl | Hirseflager |
1 tsk. |
Johannesbrødkernemel
(carob) |
Kulør | |
600 g | Mel (glutenfri) |
2 spsk. | Olie |
2 dl |
Ris
(kogte) |
2 tsk. | Salt |
1 dl | Sesamfrø |
3 tsk. | Sukker |
8 dl |
Vand
(varmt) |
Directions
- Ris, fiberhusk, hirseflager, sesamfrø, sukker, salt, johannesbrødkernemel, kulør, olie og vand røres godt sammen og står lidt.
- Herefter opløses gæren i lidt vand og røres i.
- Dernæst kommes melet i, og det hele røres godt sammen.
- Dejen hældes i to smurte forme på 2 liter.
- Dejen trykkes godt ned i formen.
- Hæver i 20 minutter.
- Ridses let og pensles med vand.
- Bages ca. 60 minutter ved 190 grader C.
- Når brødene er kommet ud af ovnen pensles de igen med vand og dækkes til med et fugtigt klæde og står i 15 minutter.
- Vendes ud af formene på en rist. Det fugtige klæde lægges over igen.
- Når brødene er kolde, lægges de i plastikposer og står i køleskabet til næste dag.
- Skæres i skiver og fryses ned.