knækbrød

Knækbrød er nemt at bage fordi det ikke skal hæve, og denne opskrift kræver ingen æltning,
så nemmere bliver det ikke. Der skal kun bruges en skål og en god, stor ske at røre sammen
med, så er man i gang. Disse knækbrød har et fornuftigt indhold af fibre, hvilket også er
vigtigt. Normalt er knækbrød kaloriefattigt sammenlignet med hvedebrød og rugbrød, men
med et højt indhold af kerner og olie er disse knækbrød fedtholdige, og skal derfor spises
med måde. De fleste olieholdige frø, fx solsikkefrø og hørfrø, passerer dog uændret igennem
fordøjelsessystemet og optages ikke som energi.
10 stk.

Ingredients

1/2 tsk. Bagepulver
1,5 dl Fuldkornsspeltmel
1/2 dl Græskarkerner
1/2 dl Havregryn
1/2 dl Hørfrø
1/2 dl Olie

(Raps- eller olivenolie)

1/2 tsk. Salt
1 dl Sesamfrø
1/2 dl Solsikkefrø
1 dl Vand

Directions

  1. Tænd ovnen på 180 grader og find en bageplade og 2 stykker bagepapir frem.
  2. Rør alle ingredienser sammen i en skål. Brug en grydeske, da dejen bliver meget klistret og derfor vil sætte sig fast i et piskeris.
  3. Når dejen har konsistens som tyk havregrød, er den klar til brug.
  4. Kom dejen på et stykke bagepapir og smør den let ud på papiret. Læg et nyt stykke bagepapir ovenpå og rul dejen tyndt ud med en kagerulle mellem de to stykker bagepapir
  5. Fjern det øverste stykke bagepapir og skær nu ridser i dejen med fx et pizzahjul eller en skarp kniv, så dejen kan brækkes i passende stykker knækbrød efter bagning. Dejen kan skæres ud som trekanter eller aflange stykker.
  6. Bag knækbrød i den forvarmede ovn i ca. 20-25 min. Hold øje med dem. De skal tages ud, når de er gyldne og sprøde.
  7. Lad dem afkøle på en bagerist efter bagningen, da det gør dem ekstra sprøde.
  8. Opbevares i lufttæt beholder efter bagning.