Krumkager

Hvis man ikke ved, hvad en krumkage er, skal man ikke fortvivle, for det vidste de fleste af
forfatterne heller ikke, før vi blev præsenteret for denne sønderjyske specialitet. Kagerne er
en slags tynde vafler, der er lavet af en uhævet dej på et krumkagejern. Efter bagning formes
dejen til kurve.
20 Stk.

Ingredients

80 g Boghvedemel
1 spsk. Gin
100 g Kartoffelmel
125 g Smør

(smeltes)

120 g Sukker
1 dl Vand

(Kogende)

2 stk. Æg

Directions

  1. Pisk æg og sukker med en håndmixer.
  2. Tilsæt boghvedemel og smeltet smør.
  3. Tilsæt kartoffelmel, gin og vand.
  4. Dejen skal være så tynd at den kan hældes på krumkagejernet eller isvaffeljern.
  5. Kagerne bages en ad gangen på krumkagejernet eller isvaffeljern.
  6. Den varme krumkage tages af jernet og foldes over bunden af et glas.