Indbagt laks med flødeost
Recipe contains FODMAP products!
Mør og saftig fisk rullet ind i sprøde lag fillodej, kombineret med chili, spinat og flødeost.
4 personer
Ingredients
250 g |
BabySpinat
(Frisk) |
1 pakke | Filodej |
225 g |
Flødeost
(naturel) |
1 fed | Hvidløg |
4 stk. | Laksebøf |
1 stk. | Rød chili |
1 stk. | Skalotteløg |
25 g | Smør |
1 skiver |
Æg
(Til pensling) |
Directions
- Fjern skindet fra laksebøfferne.
- Pil skalotteløg og hvidløg, og skær dem i fine tern.
- Rens chilien, og snit den fint.
- Steg løg, hvidløg og chili i olie på en pande, indtil løgene er klare.
- Skyl og tør spinat, og lad den stege med et par minutter, til den akkurat falder sammen.
- Læg blandingen over i en sigte, og lad det meste af væden løbe fra.
- Hæld blandingen tilbage på den lune pande, og tilsæt flødeost.
- Bland godt sammen, og smag til med salt og peber.
- Tænd ovnen på 200°.
- Smelt smørret i en lille gryde.
- Fold et lag fillodej ud på bordet, og pensl det med smeltet smør.
- Læg et lag fillodej ovenpå.
- Læg et stykke laks i den ene ende sammen med en fjerdedel af spinatblandingen.
- Fold siderne af fillodejen ind over laksen, og rul den, så den kommer til at ligne en stor forårsrulle.
- Gentag proceduren med de andre 3 stykker laks, og læg rullerne med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pensl med sammenpisket æg, og bag rullerne i ovnen i 20-25 minutter.
- Servér straks mør og saftig indbagt laks.
Tips
TIP: Tø fillodejen op i køleskabet, og dæk den dej, du ikke bruger, med et let fugtigt viskestykke, mens du arbejder. Så knækker dejen ikke så let.
http://www.femina.dk/mad/hovedretter/indbagt-laks-med-floedeost
http://www.femina.dk/mad/hovedretter/indbagt-laks-med-floedeost