Indbagt laks med flødeost

Recipe contains FODMAP products!
Mør og saftig fisk rullet ind i sprøde lag fillodej, kombineret med chili, spinat og flødeost.
4 personer

Ingredients

250 g BabySpinat

(Frisk)

1 pakke Filodej
225 g Flødeost

(naturel)

1 fed Hvidløg
4 stk. Laksebøf
1 stk. Rød chili
1 stk. Skalotteløg
25 g Smør
1 skiver Æg

(Til pensling)

Directions

  1. Fjern skindet fra laksebøfferne.
  2. Pil skalotteløg og hvidløg, og skær dem i fine tern.
  3. Rens chilien, og snit den fint.
  4. Steg løg, hvidløg og chili i olie på en pande, indtil løgene er klare.
  5. Skyl og tør spinat, og lad den stege med et par minutter, til den akkurat falder sammen.
  6. Læg blandingen over i en sigte, og lad det meste af væden løbe fra.
  7. Hæld blandingen tilbage på den lune pande, og tilsæt flødeost.
  8. Bland godt sammen, og smag til med salt og peber.
  9. Tænd ovnen på 200°.
  10. Smelt smørret i en lille gryde.
  11. Fold et lag fillodej ud på bordet, og pensl det med smeltet smør.
  12. Læg et lag fillodej ovenpå.
  13. Læg et stykke laks i den ene ende sammen med en fjerdedel af spinatblandingen.
  14. Fold siderne af fillodejen ind over laksen, og rul den, så den kommer til at ligne en stor forårsrulle.
  15. Gentag proceduren med de andre 3 stykker laks, og læg rullerne med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
  16. Pensl med sammenpisket æg, og bag rullerne i ovnen i 20-25 minutter.
  17. Servér straks mør og saftig indbagt laks.

Tips

TIP: Tø fillodejen op i køleskabet, og dæk den dej, du ikke bruger, med et let fugtigt viskestykke, mens du arbejder. Så knækker dejen ikke så let.

http://www.femina.dk/mad/hovedretter/indbagt-laks-med-floedeost