Flap jacks / Mysli bar
Flap jacks er en slags hjemmelavet myslibar. Myslibarer indeholder ofte honning og tørret
frugt og er derfor svære at købe færdige på en low FODMAP diet, og derfor kan de ikke umiddelbart
indgå i en low FODMAP diet. Der er en begrænsning på ca. 25 g havregryn pr. måltid
for ikke at få for mange fruktaner i et måltid. Det er derfor vigtigt, at der bliver 8 stk. ud af
portionen for ikke at overskride mængden af havregryn pr. måltid.
frugt og er derfor svære at købe færdige på en low FODMAP diet, og derfor kan de ikke umiddelbart
indgå i en low FODMAP diet. Der er en begrænsning på ca. 25 g havregryn pr. måltid
for ikke at få for mange fruktaner i et måltid. Det er derfor vigtigt, at der bliver 8 stk. ud af
portionen for ikke at overskride mængden af havregryn pr. måltid.
Ingredients
75 g | Brun farin |
175 g | Havregryn |
1 spsk. | Lys sirup |
50 g |
Mørk chokolade
(Overtræksknapper) |
75 g | Smør |
40 g |
Valnødder
(Grofthakkede) |
Directions
- Kom smør, farin og sirup i en gryde og lad det smelte sammen.
- Tilsæt havregryn og de grofthakkede valnødder.
- Bland det hele godt sammen.
- Kom massen i en rund springform foret med bagepapir.
- Tryk massen godt ned i springformen.
- Bag ved 180 grader i 15 min.
- Lad havregrynsbunden køle af.
- Skær bunden i 8 stykker.
- Smelt chokolade overtræksknapperne i vandbad.
- Pensl chokoladen på hver enkelt af de 8 flap jacks.