Spelt-hveder
Ingredients
30 g | Gær |
2 tsk. | Kardemomme |
4,5 dl | Mælk (Laktosefri) |
1/2 tsk. | Salt |
130 g |
Smør
(Blødt) |
150 g |
Speltmel
(Groft (kan erstattes med sigtet speltmel)) |
700 g |
Speltmel
(Sigtet) |
50 g | Sukker |
1 stk. | Æg |
Directions
- Lun mælken så den er fingervarm.
- Opløs gæren heri.
- Pisk herefter æg, sukker, salt og kardemomme i.
- Tilsæt ca. halvdelen af melet til massen.
- Rør grundigt rundt og rør herefter det bløde smør i dejen.
- Tilsæt det sidste mel lidt ad gangen – hold lidt igen med melet. Hvis du har røremaskine så anvend denne til at ælte dejen i 10 minutter. Hvis ikke så ælt dejen grundigt i et par minutter på et meldrysset bord.
- Lad dejen hæve tildækket i skålen i 30 minutter.
- Kom herefter dejen ud på bordet igen og ælt.
- Del dejen i 20 dele og rul dem til boller.
- Læg dem tæt på en bageplade, så de næsten rør hinanden.
- Lad bollerne efterhæve i 30 minutter med et fugtigt klæde over sig.
- Pensl hvederne med æg eller mælk.
- Bag hvederne i ovnen på 200 grader i 18-20 minutter.