Spelt-hveder

Ingredients

30 g Gær
2 tsk. Kardemomme
4,5 dl Mælk (Laktosefri)
1/2 tsk. Salt
130 g Smør

(Blødt)

150 g Speltmel

(Groft (kan erstattes med sigtet speltmel))

700 g Speltmel

(Sigtet)

50 g Sukker
1 stk. Æg

Directions

  1. Lun mælken så den er fingervarm.
  2. Opløs gæren heri.
  3. Pisk herefter æg, sukker, salt og kardemomme i.
  4. Tilsæt ca. halvdelen af melet til massen.
  5. Rør grundigt rundt og rør herefter det bløde smør i dejen.
  6. Tilsæt det sidste mel lidt ad gangen – hold lidt igen med melet. Hvis du har røremaskine så anvend denne til at ælte dejen i 10 minutter. Hvis ikke så ælt dejen grundigt i et par minutter på et meldrysset bord.
  7. Lad dejen hæve tildækket i skålen i 30 minutter.
  8. Kom herefter dejen ud på bordet igen og ælt.
  9. Del dejen i 20 dele og rul dem til boller.
  10. Læg dem tæt på en bageplade, så de næsten rør hinanden.
  11. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter med et fugtigt klæde over sig.
  12. Pensl hvederne med æg eller mælk.
  13. Bag hvederne i ovnen på 200 grader i 18-20 minutter.