Fuldkornsspeltboller(burgerboller)

Gode både som alm. boller men også som burger boller. Hvis der laves burger boller laves de lidt større og trykkes flade.
15-20 stk

Ingredients

500 g Fuldkornsspeltmel

( ca. 9 dl)

100 g Gær
2 tsk. Salt
100 g Smør
600 g Spelt - sigtet

(ca. 11 dl)

50 g Sukker

(½ dl)

5 dl Vand
1 stk. Æg

(Til pensling)

2 stk. Æg

Directions

  1. Rør gær ud i sukker og salt.
  2. Smelt smør.
  3. Afkøl smørret med vand.
  4. pisk æg ud i gærblandingen.
  5. Tilsæt smør og vand.
  6. Tilsæt fuldkornspeltmel og rør det rigtig godt sammen.
  7. Tilsæt sigtet speltmel og rør igen rigtig godt sammen.
  8. Lad dejen hvile i 20 min. eller mere.
  9. Lav boller og hæv i 40 min under et fugtigt klæde.
  10. Pensles med sammenpisket æg.
  11. Bages ved 200 gr(varmluft) i ca 15 min.