Fuldkornsspeltboller(burgerboller)
Gode både som alm. boller men også som burger boller. Hvis der laves burger boller laves de lidt større og trykkes flade.
15-20 stk
Ingredients
500 g |
Fuldkornsspeltmel
( ca. 9 dl) |
100 g | Gær |
2 tsk. | Salt |
100 g | Smør |
600 g |
Spelt - sigtet
(ca. 11 dl) |
50 g |
Sukker
(½ dl) |
5 dl | Vand |
1 stk. |
Æg
(Til pensling) |
2 stk. | Æg |
Directions
- Rør gær ud i sukker og salt.
- Smelt smør.
- Afkøl smørret med vand.
- pisk æg ud i gærblandingen.
- Tilsæt smør og vand.
- Tilsæt fuldkornspeltmel og rør det rigtig godt sammen.
- Tilsæt sigtet speltmel og rør igen rigtig godt sammen.
- Lad dejen hvile i 20 min. eller mere.
- Lav boller og hæv i 40 min under et fugtigt klæde.
- Pensles med sammenpisket æg.
- Bages ved 200 gr(varmluft) i ca 15 min.