Ovnbagt Kartoffelmos med Skinke
Recipe contains FODMAP products!
Kartoffelmosen med skinke er en god varm ret til en kold efterårsdag
2 portioner
Ingredients
800 g | Kartofler |
30 g |
Mozzarella
(revet) |
2,5 dl | Mælk (Laktosefri) |
Peber
(friskkværnet) |
|
1/2 tsk. | Salt |
200 g |
Skinke
(kogt) |
15 g | Smør |
100 g |
Spinat
(helbladet - gerne fra frost) |
250 g | Tomat |
Directions
- Sæt spinat til optøning og afdrypning.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
- Kog kartoflerne i en gryde under låg uden salt i ca. 20 minutter, til de er møre.
- Hæld vandet fra, når kartoflerne er møre, og damp kartoflerne tørre i gryden.
- Mos kartoflerne med kartoffelpresser eller en gaffel.
- Varm den laktosefri mælk, og pisk den i mosen til en passende konsistens.
- Rør smør i, og smag til med salt og peber.
- Skinke skæres i tern og blandes sammen med spinaten i kartoffelmosen.
- Kom retten i et smurt fad.
- Tomaterne skæret i skiver og fordeles over mosen.
- Drys med revet ost
- Bag retten ved 180 grader i ca. 20 minutter