Ovnbagt Kartoffelmos med Skinke

Recipe contains FODMAP products!
Kartoffelmosen med skinke er en god varm ret til en kold efterårsdag
2 portioner

Ingredients

800 g Kartofler
30 g Mozzarella

(revet)

2,5 dl Mælk (Laktosefri)
Peber

(friskkværnet)

1/2 tsk. Salt
200 g Skinke

(kogt)

15 g Smør
100 g Spinat

(helbladet - gerne fra frost)

250 g Tomat

Directions

  1. Sæt spinat til optøning og afdrypning.
  2. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
  3. Kog kartoflerne i en gryde under låg uden salt i ca. 20 minutter, til de er møre.
  4. Hæld vandet fra, når kartoflerne er møre, og damp kartoflerne tørre i gryden.
  5. Mos kartoflerne med kartoffelpresser eller en gaffel.
  6. Varm den laktosefri mælk, og pisk den i mosen til en passende konsistens.
  7. Rør smør i, og smag til med salt og peber.
  8. Skinke skæres i tern og blandes sammen med spinaten i kartoffelmosen.
  9. Kom retten i et smurt fad.
  10. Tomaterne skæret i skiver og fordeles over mosen.
  11. Drys med revet ost
  12. Bag retten ved 180 grader i ca. 20 minutter