Kylling i ovn med rodfrugter
Selvom en hel kylling skal parteres og tager lidt tid at forberede er det umagen værd, fordi den med kryddersmør under skindet giver smag til rodfrugterne. Hele måltidet er derfor samlet i et fad og passer meget af tiden sig selv i ovnen.
4 personer
Ingredients
1 spsk. | Dijonsennep |
4 stk. | Gulerødder |
1 kg | Kartofler |
1 stk. |
Kylling
(hel 1600g) |
2 stk. | Pastinak |
Peber | |
1 bundt | persille |
2 spsk. |
Rapsolie
(2-3) |
1 spsk. | Rødvinseddike |
Salt | |
75 g | Smør |
1 bundt | timian |
Directions
- Tag smørret ud af køleskabet og lad det blive blødt.
- Hak krydderurterne fint og rør dem i det bløde smør.
- Tilsæt sennep til smørret og rør sammen.
- Pak smørret i husholdningsfilm og put det i fryseren i 10 min (til det er fast).
- Flæk brystbenet på kyllingen med en skarp kniv eller en fjerkræsaks.
- Fold kyllingen ud på en bageplade eller et ovnfast fad så den bliver flad og skindsiden vender opad.
- Brug forsigtigt fingrene til at skabe et hulrum imellem skind og kød på bryst og lår (pas på ikke at ødelægge skindet).
- Skær tynde blokke af kryddersmørret og før dem forsigtigt ind i hulrummet på kyllingens bryst og lår.
- Skræl gulerødder, pastinakker og kartofler og skær i mindre stykker.
- Kog kartofler i letsaltet vand i 10 min, og dræn efterfølgende.
- Fordel rodfrugterne og de kogte kartofler rundt om kyllingen.
- Hæld rapsolie og rødvinseddike på rodfrugterne.
- Krydr kylling og rodfrugter med salt og peber.
- Steg kyllingen og rodfrugter i ca. 45 min. ved 200 grader til kyllingen er gennemstegt