Burgerboller
Ingredients
300 g |
Fuldkornsspeltmel
(Groft) |
300 g |
Fuldkornsspeltmel
(Sigtet) |
50 g | Gær |
1/2 dl | Olivenolie |
1 tsk. | Salt |
Sesamfrø
(Til pynt) |
|
3 spsk. | Sukker |
3 dl |
Vand
(Lunkent) |
1 stk. | Æg |
1 stk. |
Æg
(Til pensling) |
Directions
- I en skål tilsættes vand, olivenolie, æg og salt. Blandes grundigt.
- Tilsæt de andre ingredienser og ælt til dejen er glat.
- Læg et fugtigt klæde eller husholdningsfilm over skålen med dejen og stil den til side på et lunt sted i 30 minutter eller mere (jeg lod den stå i 2-3 timer)
- Form 12 eller 16 boller og tryk dem flade på en bageplade, foret med bagepapir.
- Prik overfladen med en gaffel og sæt bollerne til side et lunt sted med et fugtigt viskestykke over i 40 minutter.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
- Bag bollerne i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter.