Burgerboller

Ingredients

300 g Fuldkornsspeltmel

(Groft)

300 g Fuldkornsspeltmel

(Sigtet)

50 g Gær
1/2 dl Olivenolie
1 tsk. Salt
Sesamfrø

(Til pynt)

3 spsk. Sukker
3 dl Vand

(Lunkent)

1 stk. Æg
1 stk. Æg

(Til pensling)

Directions

  1. I en skål tilsættes vand, olivenolie, æg og salt. Blandes grundigt.
  2. Tilsæt de andre ingredienser og ælt til dejen er glat.
  3. Læg et fugtigt klæde eller husholdningsfilm over skålen med dejen og stil den til side på et lunt sted i 30 minutter eller mere (jeg lod den stå i 2-3 timer)
  4. Form 12 eller 16 boller og tryk dem flade på en bageplade, foret med bagepapir.
  5. Prik overfladen med en gaffel og sæt bollerne til side et lunt sted med et fugtigt viskestykke over i 40 minutter.
  6. Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
  7. Bag bollerne i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter.