Rugbrød
Recipe contains FODMAP products!
Ingredients
50 g | Boghvede |
3 spsk. | Glutenfri gluten (GfG) |
100 g | Gær |
50 g | Hørfrø |
4 tsk. | Kulør |
5 dl | Kærnemælk |
200 g |
Majsmel
(groft) |
1 kg | Mel (glutenfri) |
2 tsk. | Salt |
50 g | Sesamfrø |
50 g | Solsikkefrø |
4 tsk. | Sukker |
4 dl |
Vand
(kogende) |
5 dl | Vand |
Directions
- Majsmel, gryn og frø røres sammen. Overhældes med 4 dl kogende vand. Trækker i 20 minutter.
- Kærnemælken og vand blandes og lunes.
- Gær udrøres i den lune væske.
- De øvrige ingredienser tilsættes sammen med de udblødte gryn og frø.
- Blandingen røres godt på røremaskine i 10-15 minutter.
- Dejen fordeles i to forme a 3 liter.
- Hæver i 20 minutter.
- Derefter gennemhulles dejen med en strikkepind, så alle luftlommer fjernes.
- Tryk dejen sammen med en våd hånd.
- Sæt straks brødene i den forvarmede ovn.
- Bages i ca. 30-40 minutter ved 225 grader C.
Tips
Dejen kan også formes til minirugbrød. De skal kun bage ca. 15 minutter.