Rugbrød

Recipe contains FODMAP products!

Ingredients

50 g Boghvede
3 spsk. Glutenfri gluten (GfG)
100 g Gær
50 g Hørfrø
4 tsk. Kulør
5 dl Kærnemælk
200 g Majsmel

(groft)

1 kg Mel (glutenfri)
2 tsk. Salt
50 g Sesamfrø
50 g Solsikkefrø
4 tsk. Sukker
4 dl Vand

(kogende)

5 dl Vand

Directions

  1. Majsmel, gryn og frø røres sammen. Overhældes med 4 dl kogende vand. Trækker i 20 minutter.
  2. Kærnemælken og vand blandes og lunes.
  3. Gær udrøres i den lune væske.
  4. De øvrige ingredienser tilsættes sammen med de udblødte gryn og frø.
  5. Blandingen røres godt på røremaskine i 10-15 minutter.
  6. Dejen fordeles i to forme a 3 liter.
  7. Hæver i 20 minutter.
  8. Derefter gennemhulles dejen med en strikkepind, så alle luftlommer fjernes.
  9. Tryk dejen sammen med en våd hånd.
  10. Sæt straks brødene i den forvarmede ovn.
  11. Bages i ca. 30-40 minutter ved 225 grader C.

Tips

Dejen kan også formes til minirugbrød. De skal kun bage ca. 15 minutter.