Bechamelsauce – mælkefri
Ingredients
5 dl | Havremælk |
2 spsk. |
Kokosolie
(uden smag) |
1/2 tsk. |
Muskatnød
(revet) |
1/2 tsk. | Peber |
1/2 tsk. | Salt |
2 spsk. |
Speltmel
(eller rismel for glutenfri version) |
1 dl |
Vand
(Eventuelt, hvis sovsen bliver for tyk) |
Directions
Gammeldags facon
- Kokosolien smeltes i gryden og melet røres i.
- Havremælken tilsættes under omrøring.
- Når sovsen begynder at tykne, tilsættes muskatnød, salt og peber.
- Smag til.
- Bliver sovsen for tyk tilsættes vand, er sovsen for tynd, tilsættes mere mel, men vent til sovsen har boblet færdig på svag varme, så melet har fået lov til at gøre sovsen tyk.
Nymodens facon
- Hæld melet op i 1 dl. havremælk, og rør klumperne ud.
- Varm mælken op til kogepunktet og tilsæt meljævningen.
- Rør rundt til sovsen er blevet tyk og smag til med muskatnød, salt og peber.
- Kokosolien kan kommes i nu, hvis sovsen skal være mere cremet, men det er ikke partout nødvendigt.