Glutenfri pasta med æg
Glutenfri og mælkefri
Ingredients
1/2 spsk. | FiberHUSK |
2 dl |
Majsmel
(ca. 120 g) |
Majsstivelse (Maizena)
(Til udruldning) |
|
2 dl |
Rismel
(ca. 130 g) |
1/2 tsk. | Salt |
1,25 dl |
Vand
(1-1,25dl) |
2 stk. |
Æg
(Små (eller 1 stort)) |
Directions
- Sæt en gryde over med 1 liter vand.
- Drys med en anelse salt og 1 tsk. olivenolie, så pastaerne ikke hænger sammen.
- Bland majsmel, rismel, FiberHUSK og salt i en skål.
- Ælt ægget ind i melet, til dejen er grynet.
- Tilsæt vandet lidt efter lidt, så dejen samles, og ælt dejen grundigt igennem med hænderne, til den er glat.
- Lad dejen stå i 5 minutter.
- Del dejen i to, og rul dejen ud til en lang ’pølse’. Del hver ’pølse’ i 2.
- Drys et stykke bagepapir med lidt majsstivelse og rul dejen så tyndt ud som muligt.
- Drys med mere majsstivelse, hvis det bliver nødvendigt.
- Afhængigt af størrelsen på gryden med vand i, laves først halvdelen af pastaerne, som koges i 1-3 minutter.
- Hvis pastaerne koger for længe, bliver de for møre, helt ligesom almindelig frisk pasta.
- Bring vandet til kogepunktet.
- Kogetiden for pastaen regnes fra når vandet koger.
- Tjek om pastaen er færdig, ved at tage et stykke op og bide i det. Hvis det er dejagtigt, er pastaen ikke færdig. Når pastaen er al dente - dvs. at den er mør, men stadig har bid - skylles den hurtigt under koldt vand. Hæld herefter lidt olivenolie over, så pastaen ikke hænger sammen.
Tips
Glutenfri lasagneplader
Opskriften kan bruges til 8 store lasagneplader.
Gør sådan her, når du har lavet dejen:
Del dejen i to, og rul dejen ud til en lang ’pølse’. Del hver af ’pølserne’ i 4 dele.
Drys et stykke bagepapir med lidt majsstivelse og rul lasagnepladerne tyndt ud. Drys med mere majsstivelse, hvis det bliver nødvendigt.
Læg lasagnepladerne lagvis i lasagnen, inden den bages i ovnen.
Jeg vil tro, at rismel og majsmel kan skiftes ud med hhv. boghvedemel og hirsemel. Majsmelet gør pastaen gullig og får den til at ligne rigtig pasta.
Majsstivelse/Maizena kan skiftes ud med kartoffelmel, rismel, majsmel, hirsemel, boghvedemel eller tapiokamel.
Opskriften kan bruges til 8 store lasagneplader.
Gør sådan her, når du har lavet dejen:
Del dejen i to, og rul dejen ud til en lang ’pølse’. Del hver af ’pølserne’ i 4 dele.
Drys et stykke bagepapir med lidt majsstivelse og rul lasagnepladerne tyndt ud. Drys med mere majsstivelse, hvis det bliver nødvendigt.
Læg lasagnepladerne lagvis i lasagnen, inden den bages i ovnen.
Jeg vil tro, at rismel og majsmel kan skiftes ud med hhv. boghvedemel og hirsemel. Majsmelet gør pastaen gullig og får den til at ligne rigtig pasta.
Majsstivelse/Maizena kan skiftes ud med kartoffelmel, rismel, majsmel, hirsemel, boghvedemel eller tapiokamel.