Glutenfri pasta uden æg

Æggefri, glutenfri, mælkefri, vegansk, vegetarisk

Ingredients

2 tsk. FiberHUSK

(ved fastere pasta, ½ tsk. FiberHUSK mere)

2 spsk. Kokosolie

(blød)

250 g Majsmel

(fint)

Majsstivelse (Maizena)

(Til udruldning)

100 g Rismel
1/2 tsk. Salt
3 dl Vand

Directions

  1. Sæt en gryde over med 1 liter vand. Drys med en anelse salt og 1 tsk. olivenolie, så pastaerne ikke hænger sammen.
  2. Bland majsmel, rismel, FiberHUSK og salt i en skål.
  3. Ælt kokosolien ind i melet, til dejen er grynet.
  4. Tilsæt vandet lidt efter lidt, så dejen samles, og ælt dejen grundigt igennem med hænderne, til den er glat.
  5. Lad dejen stå i 5 minutter.
  6. Del dejen i to, og rul dejen ud til en lang ’pølse’. Del hver ’pølse’ i 2.
  7. Drys et stykke bagepapir med lidt majsstivelse og rul dejen så tyndt ud som muligt.
  8. Drys med mere majsstivelse, hvis det bliver nødvendigt.
  9. Afhængigt af størrelsen på gryden, laves først halvdelen af pastaerne, som koges i 1-3 minutter. Hvis pastaerne koger for længe, bliver de for møre, helt ligesom almindelig frisk pasta.
  10. Bring vandet til kogepunktet. Kogetiden for pastaen regnes fra når vandet koger.
  11. Tjek om pastaen er færdig, ved at tage et stykke op og bide i det. Hvis det er dejagtigt, er pastaen ikke færdig. Når pastaen er al dente - dvs. at den er mør, men stadig har bid - skylles den hurtigt under koldt vand. Hæld herefter lidt olivenolie over, så pastaen ikke hænger sammen.

Tips

Glutenfri lasagneplader
Opskriften kan bruges til 8 store lasagneplader.
Gør sådan her, når du har lavet dejen:
Del dejen i to, og rul dejen ud til en lang ’pølse’. Del hver af ’pølserne’ i 4 dele.
Drys et stykke bagepapir med lidt majsstivelse og rul lasagnepladerne tyndt ud. Drys med mere majsstivelse, hvis det bliver nødvendigt.
Læg lasagnepladerne lagvis i lasagnen, inden den bages i ovnen.
Jeg vil tro, at rismel og majsmel kan skiftes ud med hhv. boghvedemel og hirsemel. Majsmelet gør pastaen gullig og får den til at ligne rigtig pasta.
Majsstivelse/Maizena kan skiftes ud med kartoffelmel, rismel, majsmel, hirsemel, boghvedemel eller tapiokamel.