Jordbæris

Denne is er lavet som et laktosefrit alternativ, men er man testet og tåler laktose, er det ofte
muligt at købe en færdig is, som kan indgå i en low FODMAP diet.

Ingredients

1/2 stk. Citron

(Saften fra den halve citron)

500 g Jordbær

(Frosne)

1 dl Sukker
1 dl Vand
5 dl Yoghurt (Laktosefri)

Directions

  1. Sæt sukker, citronsaft og vand til at koge op i en gryde.
  2. Når blandingen koger tages gryden af varmen og sukkeropløsningen stilles til afkøling.
  3. Når opløsningen er kølet helt af, blendes den sammen med yoghurt og jordbær.
  4. Hæld blandingen i en form, som kan tåle at komme i fryseren og sæt den på frost.
  5. Rør jævnligt i isen for at undgå krystallisering, og fortsæt med dette til massen har en passende iskonsistens.

Tips

Mon ikke der også kan bruges andre frosne bær som er ok i forhold til low FODMAP.