Jordbæris
Denne is er lavet som et laktosefrit alternativ, men er man testet og tåler laktose, er det ofte
muligt at købe en færdig is, som kan indgå i en low FODMAP diet.
muligt at købe en færdig is, som kan indgå i en low FODMAP diet.
Ingredients
1/2 stk. |
Citron
(Saften fra den halve citron) |
500 g |
Jordbær
(Frosne) |
1 dl | Sukker |
1 dl | Vand |
5 dl | Yoghurt (Laktosefri) |
Directions
- Sæt sukker, citronsaft og vand til at koge op i en gryde.
- Når blandingen koger tages gryden af varmen og sukkeropløsningen stilles til afkøling.
- Når opløsningen er kølet helt af, blendes den sammen med yoghurt og jordbær.
- Hæld blandingen i en form, som kan tåle at komme i fryseren og sæt den på frost.
- Rør jævnligt i isen for at undgå krystallisering, og fortsæt med dette til massen har en passende iskonsistens.
Tips
Mon ikke der også kan bruges andre frosne bær som er ok i forhold til low FODMAP.