Boller på kartoffelmos
Hvis man har en rest kartoffelmos, kan dem med fordel bruges til en portion boller. De bliver saftige og kan holde sig friske i flere dage.
Ingredients
20 g | FiberHUSK |
450 g | Fuldkornsspeltmel |
50 g | Gær |
80 g | Hørfrø |
200 g | Kartoffelmos |
1/2 tsk. | Salt |
80 g | Sesamfrø |
1 tsk. | Sukker |
4,5 dl | Vand |
Directions
- Gær og sukker opløses i lunkent vand.
- Bland kartoffelmos og kerner og fiberHUSK i gærblandingen.
- Bland derefter speltmelet i til dejen er jævn, den skal være lidt klistret.
- Lad dejen hæve i 1 time
- Form dejen til ca. 12 mellemstore boller.
- Lad bollerne hæve i 1/2 time under et viskestykke.
- Bages ved 200 grader i 20-24 minutter