Frikadeller

Denne opskrift er et forslag til, hvordan du laver en klassisk frikadelle, som kan spises på low
FODMAP diet. Server frikadellen med traditionelt tilbehør som kartofler, kogte gulerødder,
kogt broccoli og en brun sauce jævnet med majsmel.
18 stk

Ingredients

50 g Forårsløg

(Kun den grønne del)

500 g Hakket svine- og oksekød
1 spsk. Margarine

(Flydende)

1 tsk. Peber

(Friskkværnet)

1,5 tsk. Salt
1 dl Skummetmælk (Laktosefri)
1,5 dl Speltrasp

(Ca 90g)

2 stk. Æg

Directions

  1. Hak det grønne fra forårsløgene fint.
  2. Bland forårsløg, æg, rasp og hakket svine- og oksekød i en skål.
  3. Tilsæt mælk, salt og peber.
  4. Lad gerne farsen trække i køleskabet en halv time.
  5. Varm panden, og hæld flydende stegemargarine på.
  6. Form 18 frikadeller med to spiseskeer, og læg dem på panden.
  7. Steg frikadellerne 5-7 minutter på hver side.

Tips

Steg frikadellerne i ovnen ved 200 gr i ca ½ time.
Lægges på bagepapir og så i ovnen. Vend dellerne efter ca 15 minutter.
Fedtstof spares ved at de ikke steges på panden.