Skipperlaskovs
Recipe contains FODMAP products!
Gryderetter er simremad, hvilket vil sige det tager tid at tilberede, men meget af tiden passer
retten sig selv. Fordelen er også, at alt er samlet et sted, så man slipper for at koge kartofler
eller ris ved siden af retten. Normalt serveres der rødbeder til en skibberlabskovs, men som
erstatning kan man lave en klassisk agurkesalat med eddikedressing.
retten sig selv. Fordelen er også, at alt er samlet et sted, så man slipper for at koge kartofler
eller ris ved siden af retten. Normalt serveres der rødbeder til en skibberlabskovs, men som
erstatning kan man lave en klassisk agurkesalat med eddikedressing.
4 portioner
Ingredients
3 stk. | Enebær |
1,2 kg | Kartofler |
3 stk. | Laurbærblade |
600 g | Oksebryst |
1 stk. | Pastinak |
Peber | |
persille
(Hakket - til pynt) |
|
3 stk. |
Porrer
(Toppe - kun den grønne del) |
1 spsk. | Rapsolie |
Salt | |
25 g | Smør |
1 tsk. |
timian
(Tørret) |
1 liter | Vand |
Directions
- Rens porretop og skær i tynde ringe.
- Skræl pastinak og skær i små tern.
- Oksebryst renses for evt. fedtkant og skæres i tern.
- Varm olie og smør op i en gryde.
- Sauter porre og pastinak ved medium varme i ca. 2-3 min., men ikke så det tager farve.
- Tilsæt oksekød og lad kødet få lidt farve.
- Hæld 1 liter vand på og tilsæt krydderierne (enebær, laurbærblade, timian, salt og peber).
- Kog op og lad det simre ca. 45 min.
- Imens skrælles kartofler og skæres i grove tern.
- Efter kød og grønt har kogt de 45 min., tilsættes halvdelen af kartoflerne (ca. 600 g).
- Koger videre 15 min.
- Tilsæt de sidste kartofler og lad koge til sidste hold kartofler er møre (ca. 15-20 min).
- Rør jævnligt i gryden og tilsæt evt. mere væde.
- Pynt med hakket persille.