Langtidshævede speltboller
Ingredients
1 spsk. | Fiber HUSK |
400 g | Fuldkornsspeltmel |
10 g | Gær |
1 tsk. | Salt |
300 g |
Speltmel
(sigtet) |
7 dl |
Vand
(lunkent) |
Directions
- Oplæs gæren i den lunkne vand
- Kom HUSK i vandet og rør rundt til det tykner lidt
- Kom salt, og halvdelen af melet i
- Rør dejen godt (jeg bruger røremaskine)
- Kom resten af melet i og ælt til dejen bliver sammenhængende – Dejen skal være lidt fedtet, kom endelig ikke mere mel i, da boller så bliver tørre
- Lad dejen hæve lunt i 3-4 timer (kan sagtens stå længere)
- Når dejen har hævet til dobbelt størrelse, tages dejen ud på køkkenbordet Tricket er, altid at have nok mel på bordet, så dejen ikke sidder fast
- Del dejen i 16 lige store dele og rul dem til boller – Jeg selv former bollerne ved at folde bollens yderside ind i bollen i bunden, så overfladen strammes til og de bliver flotte runde og ensartede.
- Lad bollerne efterhæve i en halv times tid
- Bollerne pensles med mælk, og kan evt drysses med lidt salt, korn eller kerner
- Bages 20 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft