Langtidshævede speltboller

Ingredients

1 spsk. Fiber HUSK
400 g Fuldkornsspeltmel
10 g Gær
1 tsk. Salt
300 g Speltmel

(sigtet)

7 dl Vand

(lunkent)

Directions

  1. Oplæs gæren i den lunkne vand
  2. Kom HUSK i vandet og rør rundt til det tykner lidt
  3. Kom salt, og halvdelen af melet i
  4. Rør dejen godt (jeg bruger røremaskine)
  5. Kom resten af melet i og ælt til dejen bliver sammenhængende – Dejen skal være lidt fedtet, kom endelig ikke mere mel i, da boller så bliver tørre
  6. Lad dejen hæve lunt i 3-4 timer (kan sagtens stå længere)
  7. Når dejen har hævet til dobbelt størrelse, tages dejen ud på køkkenbordet Tricket er, altid at have nok mel på bordet, så dejen ikke sidder fast
  8. Del dejen i 16 lige store dele og rul dem til boller – Jeg selv former bollerne ved at folde bollens yderside ind i bollen i bunden, så overfladen strammes til og de bliver flotte runde og ensartede.
  9. Lad bollerne efterhæve i en halv times tid
  10. Bollerne pensles med mælk, og kan evt drysses med lidt salt, korn eller kerner
  11. Bages 20 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft