Agurkesalat med hel boghvede
Dejlig fyldig salat med en frisk dressing. Giver en stor portion og indeholder boghvede, så når
salaten bruges som tilbehør til aftensmad kan den erstatte ris eller kartofler.
salaten bruges som tilbehør til aftensmad kan den erstatte ris eller kartofler.
4 personer
Ingredients
2 stk. | Agurk |
2 tsk. | Ahornsirup - ren |
2 dl |
Boghvede
(Hel boghvede) |
1 stk. |
Citron
(Saft af) |
100 g |
Feta
(Smuldret) |
3 stk. |
Laurbærblade
(3-4 stk) |
Peber | |
2 spsk. | Rapsolie |
1 stk. | Rød peber |
Salt | |
1/2 dl |
Sesamfrø
(35 gram, ristet) |
4 dl |
Vand
(Kogende) |
Directions
- Kom hel boghvede i en trådsigte, skyl med kogende vand.
- Kog boghveden i 4 dl vand med laurbærblade under låg ved svag varme, ca. 10 min.
- Tag gryden af varmen og lad den stå i ca. 10 min.
- Lad boghveden afkøle.
- Vask agurker og flæk dem på langs, fjern kernerne med en teske og skær i skiver.
- Vask peberfrugt, fjern kerner og skær den i skiver.
- Vend den afkølede boghvede med agurk, peberfrugt og smuldret fetaost.
- Rist sesamfrø på tør pande. Hold øje med panden — de skal ikke riste ret længe.
- Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, smag til med salt og peber.
- Fordel dressingen over salaten.
- Drys med ristet sesam.
Tips
Smager dejligt til stegt kød. Hvis tiden er knap, når salaten skal på menuen, kan boghveden koges dagen før og opbevares i køleskab.